8η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας
Η είσοδος της Έκθεσης

Η 8η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε και φέτος στο χώρο των καπναποθηκών (περιφερειακός Καρδίτσας - Τρικάλων) από τις 10 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2008.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος & Φανεριοφερσάλων κος Κύριλλος, ενώ παρέστησαν ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος, ο τέως Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας κος Σπύρος Παπαδόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κου Δημήτριου Σιούφα,  οι Βουλευτές του Ν. Καρδίτσας κ.κ. Κ. Τσιάρας, Ντ. Ρόβλιας , Γ. Αναγνωστόπουλος , ο Πρόεδρος του ΕΟΜΜΕΧ κ. Γ. Σουφλιάς, ο Πρόεδρος του ΤΕΜΠΜΕ κος Νικόλαος Δομένικος,  ο εκπρόσωπος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κος Ιωσήφ Κυπραίος,    ο Νομάρχης Καρδίτσας  κ. Φ.  Αλεξάκος,  οι Αντινομάρχες Καρδίτσας ,ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας , Δήμαρχοι του Νομού , Πρόεδροι & εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Βιοτεχνικού Θεσσαλονίκης,  Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Κοζάνης, Θεσπρωτίας , Πρέβεζας, Αιτωλοακαρνανίας , Πιερίας,  Αρκαδίας, Αχαΐας   εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι των υπηρεσιών και οργανισμών του Νομού μας.

Η φετινή διοργάνωσε ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές. Συνολικά συμμετείχαν 170 Εκθέτες (συνολική κάλυψη : περισσότερα από 6.500 τ.μ.), τόσο Βιοτεχνίες όσο και Εμπορικές επιχειρήσεις, ενώ η αθρόα προσέλευση των επισκεπτών αποδεικνύει ότι η Έκθεση αυτή έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο επιχειρηματικό γεγονός για την περιοχή μας.

Ταυτόχρονα και φέτος διοργανώθηκαν και πραγματοποιήθηκαν παράλληλες εκδηλώσεις δηλαδή:

Α. ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «ΗΜΕΡΕΣ FRANCHISE 2008»

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008 από το Περιοδικό Franchise deal σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καρδίτσας,  ημερίδα κατά τη διάρκεια της οποίας καταξιωμένοι σύμβουλοι απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το franchise,  αλλά και το πώς μπορούν να χρηματοδοτηθούν οι νέες και οι υφιστάμενες επιχειρήσεις. Επίσης εκπρόσωποι από τις γνωστότερες εταιρείες που θέλουν να αναπτυχθούν στην Καρδίτσα έκαναν παρουσίαση των επιχειρηματικών τους προτάσεων.

Β. ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2008 ενημερωτική ημερίδα για τη νέα δικτυακή πύλη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και την οποία παρακολούθησαν πλήθος μελών.  Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκαν  ο κόμβος πληροφόρησης, το ηλεκτρονικό επιμελητήριο και ο κέντρο ηλεκτρονικού εμπορίου που υλοποιεί το Επιμελητήριο Καρδίτσας στα πλαίσια του προγράμματος «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ».

Γ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΕΝΑΡΙΑ

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας  πραγματοποιήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης σεμινάρια σε επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου, στα οποία υπήρχε η δυνατότητα παρουσίασης της δικτυακής πύλης και χρήσης των υπηρεσιών της.

Δ. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΧΗΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Την Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008 διοργανώθηκε συναυλία- πάρτι για τους εκθέτες της 8ης Εμποροβιοτεχνικής Έκθεσης Καρδίτσας, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου .

Ε. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Φέτος για δεύτερη χρονιά το Επιμελητήριό μας παραχώρησε δωρεάν περίπτερο στον Σύλλογο Αρτοποιών Ν. Καρδίτσας. Οι Αρτοποιοί πραγματοποιούσαν καθημερινά επιδείξεις για την παρασκευή ψωμιού και γλυκών με την συνδρομή γνωστών σεφ - συνεργατών των εταιριών πρώτων υλών αρτοποιίας. Με πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου μας  και με την συνδρομή της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης την Δευτέρα 13 και την Τρίτη 14  Οκτωβρίου 2008 το χώρο του περιπτέρου του Συλλόγου επισκέφθηκαν  δυο  δημοτικά σχολεία της πόλης μας , τις ώρες που η Έκθεση ήταν κλειστή για το κοινό. Τα παιδιά με τη βοήθεια των Αρτοποιών έφτιαξαν μόνα τους κουλουράκια και έμαθαν πως παρασκευάζεται το ψωμί. Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο του Συλλόγου Αρτοποιών Ν. Καρδίτσας κ. Πετρινιώτη για την άριστη συνεργασία, που οδήγησε σε επιτυχία την όλη εκδήλωση.

Φωτογραφικό Υλικό:
Κόψιμο της κορδέλας από τον κ. Σκιαδά στα εγκαίνια της Έκθεσης
Κόψιμο της κορδέλας από τον κ. Σκιαδά στα εγκαίνια της Έκθεσης
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Ψημμένος
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Κωνσταντίνος Ψημμένος
Επίσημοι προσκεκλημένοι
Επίσημοι προσκεκλημένοι
Η ημερίδα για την παρουσίαση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου
Η ημερίδα για την παρουσίαση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου
Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας