karditsacci-logo
Αναζήτηση
Ηρώων Πολυτεχνείου 3
TK 43100, Καρδίτσα

τηλ: 24410 22301
φαξ: 24410 22238
email: info@karditsacci.gr
e-boss-gr
directmarket
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Τοποθεσία:Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ, Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

 

Επιστημονική Ημερίδα  διοργανώνει το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας την Παρασκευή 27/4/2018 με θέμα "Καινοτομία και Εξωστρέφεια της Βιομηχανίας Τροφίμων στην Εποχή της Οικονομικής Κρίσης" με ομιλητές στελέχη της βιομηχανίας τροφίμων (κυρίως της Θεσσαλίας), μεταξύ αυτών και αποφοίτους του Τμήματος που ασχολούνται πλέον με την καινοτομία στη βιομηχανία τροφίμων. Θα δοθεί η ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών από διαφορετικές εταιρίες τροφίμων γύρω από το θέμα της εφαρμοσμένης καινοτομίας και εξωστρέφειας, καθώς και για προβολή των υπαρχόντων και δυνητικών συνεργασιών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων με την τοπική βιομηχανία τροφίμων.

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Αμφιθέατρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Ξύλου και Επίπλου, Β. Γρίβα 11, Καρδίτσα

Διοργάνωση: Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Θεσσαλίας

Υπό την Αιγίδα της ΠΕΤΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων)

Οργανωτική Επιτροπή: Ιωάννης Γιαβάσης, Αθανάσιος Μανούρας, Ιωάννης Σμαρνάκης

Ώρα

Τίτλος

Ομιλητής

Α Μέρος Προσέλευση-Χαιρετισμοί

10:30-11:00

Προσέλευση - Εγγραφές

11:00-11:05

Χαιρετισμός

Πρύτανης/Αντιπρύτανης ΤΕΙ Θεσσαλίας / Πρόεδρος Σχολής

11:05-11:10

Χαιρετισμός

Ιωάννης Σμαρνάκης, Πρόεδρος ΠΕΤΕΤ

11:10-11:15

Χαιρετισμός

Εκπρόσωπος  Επιμελητήριου Καρδίτσας

11:15-11:20

Χαιρετισμός - Παρουσίαση του Τμήματος

Αθανάσιος Μανούρας, Πρόεδρος Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων

Β Μέρος - Επιστημονικές Ομιλίες

11:20-11:30

Καινοτομία και Εξωστρέφεια του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων - Συνεργασίες με τη Βιομηχανία Τροφίμων

Ιωάννης Γιαβάσης, Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων ΤΕΙ Θεσσαλίας, Επίκουρος Καθηγητής

11:30-11:45

Βιομηχανική Καινοτομία-νεοφανείς ιδέες και πρακτικές στα ζαχαρώδη προϊόντα

Ιωάννης Σμαρνάκης, Δ/ντης Εργοστασίου & Έρευνας και Ανάπτυξης, Λάβδας Α.Ε.

Ζαχαρώδη-Σοκολάτα. Μέλος της

επιστημονικής επιτροπής του Σ.Ε.Β.Τ.

11:45-12:00

Καινοτομία και εξωστρέφεια της βιομηχανίας Ζυμαρικών

Δημήτρης Μπακοδήμος, Εταιρία Ζυμαρικών Μέλισσα - Κικίζας. Προϊστάμενος Μύλου &  Αγορών Σίτου.

12:00-12:15

Aνάπτυξη νέων προϊόντων και νέων αγορών στη βιομηχανία μπισκότων και αρτοσκευασμάτων

Κώστας Τζιωρτζιώτης, CEO Εταιρία  Μπισκοτοποιία Βιολάντα

12:15-12:30

Παραγωγή Συνεταιριστικών Γαλακτοκομικών Προϊόντων - Η περίπτωση του Θεσγάλα

Ανδρέας Χαρδαλούπας, Εταιρία Θεσγάλα

12:30-12:45

Ερωτήσεις - Συζήτηση

12:45-13:00

Διάλειμμα για καφέ

13:00-13:15

H παραγωγή πουλερικών στην Ελλάδα-Προβλήματα και Ευκαιρίες

Πέτρος Κούτσικος, Πτηνοτρόφος

13:15-13:30

Παραγωγή καινοτόμων αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων

Βασίλης Γόγολος, Εταιρία Αλλαντικών Τσιανάβα

13:30-13:45

Βιολογικός και φυσικός οίνος και σύγχρονες τάσεις στην οινοποιία

Αφροδίτη Τούσια, Εταιρία Οινοποιείο Κοντοζήση

13:45-14:00

Σύγχρονες τάσεις στη Βιομηχανία Πρώτων Υλών Τροφίμων

Μιλένα Μαργέλη, Εταιρία Α Υλών VΙΟΝΟVA

14:00-14:15

Ερωτήσεις - Συζήτηση

14:15

Λήξη Ημερίδας

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους το επιθυμούν

 

 

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)